Mededelingen

 

 **     In het verleden is vaak de vraag gesteld of we iemand weten die goed kan masseren. Sinds kort verzorgt Nicole Hasselman massage bij ons in de praktijk. Nicole is aangesloten bij het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) als Sportmasseuse en Sportverzorgster. Voor zowel een sportmassage als een ontspanningsmassage kunt u bij Nicole terecht. Hieronder vindt u uitleg door Nicole over de vormen van massage:

Massage
Van oorsprong is het een natuurlijke reactie om te wrijven over een pijnlijke plek van het lichaam. Massage is dan ook al duizenden jaren oud en wordt nog steeds in veel culturen gebruikt om mensen op een aangename manier te helpen.

Sportmassage
Sportmassage heeft tot doel na inspanning (bijv. training of wedstrijd) vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren. De massage ontspant de spieren en zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. De stofwisseling wordt door de massage op een positieve manier beïnvloed. Dit bevordert het herstel waardoor men weer sneller de gemasseerde spieren kan belasten. Deze vorm van massage bestaat uit stevige snelle handgrepen.

Ontspanningsmassage
Nicole gebruikt technieken uit de klassieke massage om te komen tot een goede, totale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage kan zorgen voor rustpunten in een druk en hectisch leven.

Wanneer kan er geen massage plaatsvinden?
Nicole masseert niet binnen 24 uur na een spierscheur, bij een ontsteking of wond van de huid, of als iemand koorts heeft.

Bij het gebruik van bloedverdunners zal Nicole de techniek voor de massage aanpassen.

Wat nog meer?
U kunt ook voor ‘Medical Taping’ terecht (de tape met de felle kleurtjes). Nicole is gecertificeerd door MTC opleider; Fysiotape.

Medical Taping Concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Medical Tape is een elastische tape, die de spieren in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. De gebruikte Cure Tape komt qua elasticiteit overeen met de menselijke huid. Door gebruik te maken van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, veroorzaakt de tape een soort ‘liftende werking’ op de opperhuid.  Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het gebied van de onderhuid, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door aangedane spieren op deze manier te prikkelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

 

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van CureTape zorgen ervoor dat de tape  evt. langere tijd achter elkaar gedragen kan worden.


Tarieven *
- Sportmassage van 30 minuten                    € 30 ,-

- Ontspanningsmassage van 50 minuten     € 50,-
- Medical tapeper lichaamsdeel                    €   3,-

* Alle bedragen zijn inclusief 21 % BTW. Betalingen contant.
Indien u tot uiterlijk 24 uur van te voren uw afspraak annuleert, worden er geen kosten in rekening gebracht. Bij een latere annulering wordt het totaalbedrag van de gereserveerde massage bij u in rekening gebracht

* Gun uzelf een moment voor persoonlijke aandacht voor uw lichaam.
* Je hoeft geen Topsporter te zijn, om zuinig te zijn op je lichaam!